Redirectioneaza 2% catre programul de suport al pacientilor “VOLUNTAR IN SPITAL”

Stimate prieten,

Îţi mulţumim că ai ales să direcționezi către noi 2% din impozitul tău pe venit!
Acum ai devenit şi tu susţinǎtor “Voluntar în Spital”!

Crede în continuare în Asociaţia de Medicinǎ pentru Sǎnǎtate Publicǎ și Proiectul “VOLUNTAR ÎN SPITAL”!
Cu ajutorul tǎu putem oferi şi un altfel de ”tratament” copiilor care trec pragul spitalului.

Înainte de a trece mai departe trebuie sǎ ştii cǎ:

  • Începând cu 2005, toţi cetǎţenii români au dreptul sǎ direcţioneze 2% din impozitul pe venit cǎtre o organizaţie non-profit, iar completarea sumei nu este necesarǎ (organul fiscal va calcula şi va vira aceşti bani).
  • Redirecţionarea a 2% din impozitul pe venit cǎtre o organizaţie reprezintǎ alegerea ta şi nu poţi fi obligat sǎ faci acest lucru în favoarea unei organizaţii sau alta;
  • Redirecţionarea a 2% din impozitul pe venit nu te implicǎ în nici un fel financiar; este responsabilitatea statului sǎ vireze 2 % din   impozitul deja plǎtit de tine, cǎtre organizaţia pe care tu ai ales-o.

Iatǎ ce ai de fǎcut:

  • Pasul 1: Descarcă formularul 230 [pentru impozitul din salariu] pre-completat cu datele noastre (de aici: cerere_230_2014 ASOCIATIA DE MEDICINA PENTRU SANATATE PUBLICA BUN)  şi tipǎreşte-l în douǎ exemplare.
  • Pasul 2: Completeazǎ cu majuscule sectiunea I – DATE DE IDENTIFICARE A CONTRIBUABILULUI, apoi pune data şi semneazǎ în chenarele din josul paginii. Nu trebuie sǎ îţi faci griji dacǎ nu ştii suma care reprezintǎ 2% din impozitul plǎtit, aceasta va fi calculatǎ de reprezentanţii Administraţiei Financiare, în limita a 300 lei [Exemplu de calcul: pentru un salariu de 2000 de lei brut, impozitul pe venit 16% = 320 lei, aplicând 2% din suma de 320 de lei = 6,4 lei, înmulţind cu 12 luni = 76,8 lei. / Suma direcţionatǎ cǎtre ONG (pe AN) este de 3,84% dintr-un salariu brut (pe o lunǎ)]
  • Pasul 3: Pǎstreazǎ un formular completat pentru tine, iar pe celǎlalt îl poţi depune direct sau trimite prin poşta cu scrisoare recomandatǎ la Administraţia Finanţelor Publice a localitǎţii de domiciliu. Adresele sunt aici: https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/AsistentaContribuabili_r/telefoane_judete/Regiuni.htm.

Conform O.G. nr.92/2003, art.11, alin (4), beneficiarii sumelor obţinute prin completarea formularelor 230 sau 200 nu pot obţine informaţii cu caracter fiscal din care sǎ reiasǎ “identitatea vreunei persone fizice sau juridice”. Donatorii, în caz cǎ doresc, pot sǎ comunice asociaţiei faptul cǎ au depus formularele respective.

Data limitǎ = 25 mai 2015, dupǎ aceastǎ datǎ contribuabilii pierzând dreptul de exercitare a opţiunii.

Dacă vrei să susții proiectele noastre sau ai orice întrebare legatǎ de modul în care investim fondurile donate, nu ezita să ne contactezi la adresa de email: amspcharity@gmail.com, sau la telefon: 0737.347.883.

Multumim,
Echipa “Voluntar in Spital”

Published by

Voluntar in Spital

…Carrying on the Mercy Charism through our hospital volunteer program.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s